Kentekenplaten

Bij Remto Automaterialen kunt u terecht voor alle soorten kentekenplaten.

Op het gebied van kentekenplaten is de laatste jaren het een en ander veranderd. Vanaf 1 februari 2003 is de nieuwe kentekenplaat met het Euro-embleem en NL-teken verplicht. Alle auto's en motoren moeten dan de nieuwe platen voeren. Sinds februari 2000 was dit al verplicht voor nieuwe auto's en APK-plichtige auto's.
Om fraude met kentekenplaten terug te dringen, heeft de RDW destijds een nieuw systeem geïntroduceerd voor de afgifte en inname van kentekenplaten: de Gecontroleerde Afgifte en Inname van Kentekenplaten (GAIK).

Elke GAIK-kentekenplaat wordt voorzien van unieke codes en echtheidskenmerken, waardoor controle achteraf mogelijk is. Zowel de afgifte als de inname van de kentekenplaten is hierdoor veel strikter geregeld dan voorheen.
 

Vermissing of diefstal van uw kentekenplaat
Bij vermissing van één of twee kentekenplaten hoeft u geen vervangend kentekenbewijs meer aan te vragen. U kunt dan bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten aanschaffen. Hierbij moet u (of iemand namens u) het originele Voertuigbewijs (deel 1A) en een geldig legitimatiebewijs laten zien.
Als er op het voertuig twee kentekenplaten zitten, dan worden er ook twee nieuwe kentekenplaten verstrekt, ook al is er maar één kentekenplaat vermist.
De kentekenplaatfabrikant perst de kentekenplaten met een verhoogde duplicaatcode. Ook registreert de kentekenplaatfabrikant dat hij nieuwe kentekenplaten afgeeft omdat de oude zijn vermist.
Bij verlies of diefstal van uw kentekenplaat adviseert de RDW u altijd aangifte te doen bij de politie.

Wanneer u nog een vraag heeft over kentekenplaten, kunt u naar www.rdw.nl of u kunt altijd even bellen met één van onze filialen.

Filialen

Foto Zoetermeer
Remto Automaterialen B.V.
Fokkerstraat 1
2722 NH Zoetermeer
 
 
Telefoon (079) 316 50 61
Fax (079) 316 51 95
meer informatie / contact
Foto Nootdorp
Remto Automaterialen B.V.
Ambachtshof 3
2632 BB Nootdorp
 
Telefoon (015) 310 51 51
Fax (015) 310 51 53
meer informatie / contact